Receptenzoeker

Met meer dan 50.000  recepten;o.a. hoofdgerechten vegetarisch, vlees of vis.
Deze receptzoeker is al meer dan 5.200.000 x geraadpleegd sinds de start van de site in mei 2009.
 

Geef een menucomponent in: soort groente, of type vlees b.v. biefstuk, of type vis b.v. tilapia, of pasta, mie, rijst of aardappel of wat dan ook.

Je kunt ook uit meer dan 60 menugangen en uit meer dan 80 verschillende landenkeukens en vele bereidingswijzen en hoofdingrediënten kiezen.

Laatst bijgewerkt: 27- 06 - 2013 Samengesteld door Robsbudgetmenus


Lees meer hoe de receptenzoeker vollediger te benutten.

 






Recept printen
Recept printen

Informatie benaming vergeten groente

Menugang Informatie Soort - Snel  
Keuken Hollandse Type Vergeten groente Slank  
Bron        
   
Ingrediënten
AARDPEER: Helianthus tuberosus.of in het
Topinamboer,Jeruzalem artisjoke (Nederlands),
Topinambour (Frans); Topinambur, Erdbirne (Duits), Jerusalem
Artichocke (Engels), topinambur, carciofo di
gerusalemme (Italiaans); pataca (Spaans)
BRAVE HENDRIK:Chenopodium bonus-henricus, Brave Hendrik
(Nederlands); good King Henry, good Henry,
poor-man's asparagus, perennial goosefoot, Lincolnshire
spinach, Lincolnshire asparagus, markery (Engels); Guter
Heinrich, Wilder Spinat (Duits); chénopode bon-
henri, épinard sauvage (Frans); espárrago de los
pobres, espinaca de Lincolnshire (Spaans); buon-enrico (Italiaans)
CROSNE: Stachys sieboldii syn. affinis of Japanse aardappels
of Japanse Andoorn
EEUWIGE MOES - Oude wijven kool, duizenkop,armeluisgroente,
splijtkool: Brassica oleracea var. acephala
GROENLOF :Chichorium intybus var. foliosum, Groenlof,
suikerbrood, (verbeterde) suikerij (Nederlands);
sugarloaf (Engels); Zukerhut, Fleischkraut, Herbstzichorie
(Duits); pain de sucre, chicorée sauvage améliorée
(Frans)
HAVERWORTEL: tragopogon porrifolius of Witte schorseneer,
blauwe/paarse morgenster, boksbaard, oesterplant,
salsifis (Nederlands); salsify, oyster plant, vegetable
oyster (Engels); Haferwurzel, Habermark, Purpur-Bocksbart,
Austernpflanze (Duits); salsifis (à feuilles de poireau),
salsifis blanc, barbe de bouc, cercifis commun
(Frans); salsifí común,barba de cabra, barbón (Spaans); salsifi,
barba di becco (Italiaans)
HERTSHOORNWEEGBREE: Plantago coronopus of
Hertshoornweegbree (Nederlands); Krähenfuß-
Wegerich, Hirschhorn-Wegerich, Mönchsbart, Kapuzinerbart
(Duits);plantain corne de cerf (Frans); barba dei frati
(Italiaans)
KARDOEN: (Cynara cardunculus) of kardons, cardoon (engels)
KLISWORTEL:(Arctium lappa) of grote klit; Edible burdock(engels)
KNOLKERVEL: (Chaerophyllum bulbosum); Bulbous chervil
(engels).
KOOLRABI: Brassica oleracea var. gongylodes OF Koolrabi,
raapkool (Nederlands); cabbage turnip, kohl rabi
(Engels); Kohlrabi (Duits); chou-rave (Frans); col
rábano ; colirrábano (Spaans); cavolo rapa (Italiaans)
PASTINAAK: Pastinaca sativa of Pastinaak, pinksternakel
(Nederlands); Pastinak, Hammelmöhre,
Hirschmöhre, Moorwurzel (Duits); parsnip (Engels); panais,
patenais (Frans); pastinaca (Italiaans); chirivia (Spaans);
pasternak (Russisch)
PETERSELIEWORTEL: Petroselinium crispum, Hamburg Parsley
(engels)
POSTELEIN: Portulaca oleracea
SCHORSENEER: Scorzonera hispanica of Schorseneer,
winterasperge (Nederlands); Schwarzwurzel
(Duits); scorzonera, black salsify, Spanish salsify, (Engels);
scorsonère (Frans); scorzonera (Italiaans); salsifi negro
(Spaans)
SNIJBIET: Beta vulgaris var. Cicla of Beta vulgaris subsp.
vulagaris of Snijbiet, warmoes, snijmoes
(Nederlands); chard, Swiss chard; Silverbeet, perpetual
spinach, spinach beet, crab beet, seakale beet, mangold
(Engels); Mangold, Beißkohl (blad), Römischer Kohl
(blad) (Duits); bette, blette, cardes de b(l) ette,
poirée (Frans); acelga (Spaans); bietola (Italiaans)
SUIKERWORTEL : Sium sissarum; Vergulde wortel, Skirret"
TEUNISBLOEM: (Oenothera biennis).
ZEEKOOL: Crambe maritime; seakale(engels)
ZURING: Rumex acetosa, r. scutatus of Zuring, zurkel
(Nederlands); sorrel (Engels); Sauerampfer,
Sauerklee, Sauergras, Sauerblätter (Duits); oseille (ronde)
(Frans); acedera (Spaans); acetosa (Italiaans)




 

Bereiding